בחירת שמלת כלה מעלה לא מעט שאלות ותהיות. כלות רבות שואלות את עצמן איך בדיוק בוחרים שמלה ומה חשוב לשאול לפני שמחליטים? התייעצנו עם מעצבות שמלות כלה בשביל לקבל תשובות מהמקצועניות.
"אני והכלה עוברות את התהליך ביחד, החל מבחירת השמלה ובמהלך המדידות, תוך התאמה לאופי, למבנה הגוף ולחלומות של כל אחת ואחת" כך מספרת לנו שרון כץ, מעצבת שמלות כלה כבר קרוב ל20 שנה שמשתפת אותנו בשאלות הנפוצות והתשובות עליהן:
איך לבחור שמלה מבין כל המבחר שיש?
אני חושבת שבשלב הראשון חשוב להסתכל על סגנונות של שמלות כלה ולהבין מה הדברים שיותר מדברים אליך. לאחר מכן חשוב לבחור מספר מצומצם של מעצבים שאת מתחברת לסגנון שלהם, (עדיף לא יותר מ2-3) בכדי לא להתבלבל וללכת למדוד שמלות.
בסופו של דבר הבחירה הנכונה היא של שמלה שמחמיאה לגוף שלך אבל לא פחות חשוב מכך, שמלה כשאת לובשת אותה את מרגישה "ואוו" ופרפרים בבטן. אם זה כך סימן שזו השמלה שלך.
עם כמה מלוות כדאי להגיע למדוד שמלה?
מומלץ להגיע עם מלווה אחת או שתיים ולא יותר, ועדיף שהן יהיו כאלה שאת סומכת עליהן ממש, שיתנו דעה אובייקטיבית ושהטעם שלהן ושלך יהיו יחסית דומים.
איך אדע שהשמלה תצא בדיוק כמו שאני רוצה ומדמיינת?
בתהליך בחירת שמלות כלה חשוב מאוד גדולים או מאוד קטנים, שבתוצאה הסופית יכולים להראות שונה כשיהיו במידה שלך. אם מדובר בעיצוב אישי או בשינויים בדגם שלא קיימים בדגם המקורי, כדאי לבקש מהמעצב/ת להדגים לך את הדברים עלייך כדי שתוכלי להראות איך זה יקרה עם כמה שפחות צורך בלדמיין איך הדברים ייראו.
כמובן שחשוב לבחור במעצב/ת שאת סומכת עליו ומתחברת אליו כדי שתוכלי להיות רגועה ולעבור את התהליך בכיף.
איזה גזרות מתאימות לבנות עם חזה גדול?
במקרה של חזה גדול עדיף לבחור בשמלה עם חיתוכים מעניינים בחלק העליון שיוצרים מעין שבירה ומשחק ומושכים את תשומת הלב מהגודל. ניתן גם לבחור בחלק עליון מעט חופשי שגם כן מטשטש את קווי החזה.
עדיף תמיד שהמחשוף יהיה פתוח (עד כמה שניתן), ולסגור מעט עם צריך בתחרה שקופה, כך שמצד אחד הקאפ יראה קטן אבל השמלה עדיין תהיה עדינה ומחמיאה ולא פרובוקטיבית מדי.
שילת איפרגן, פתחה את הסטודיו שלה בתל אביב אחרי שנים של עבודה בתחום עם המעצבים המובילים בארץ. כיום ניתן למצוא שם שמלות בעבודת יד, עם הרבה דיטיילים והקפדה על הפרטים הקטנים.
כמה זמן אורך התהליך של תפירת שמלה חדשה?
המינימום הנדרש הוא לפחות 3 חודשים מראש. כמובן שיצא לי לעשות את זה גם בפחות, אבל אני מאוד ממליצה לא לחכות לרגע האחרון – כדי לעבור את זה בכיף ולא בלחץ.
האם בסטודיו יש שמלות במידה שלי שאוכל למדוד?
בדרך כלל זה עובד ככה: בסטודיו ישנו "סאמפל" אחד מכל דגם, מכל הקולקציות. בנוסף להם יש שמלות של כלות שכבר התחתנו ושם יש טווח נוסף של מידות מכל דגם שאולי יתאימו לך יותר למדידה. אבל כך או כך, גם אם השמלה שתמדדי בסטודיו לא בול במידה שלך, בתפירה אישית כמעט תמיד יש שינויים שהכלה רוצה לעשות.
חשוב להבין שהשמלה שאת מודדת בסטודיו היא רק "סאמפל" בכדי להבין את הרעיון הכללי ומשם אנחנו יוצאות לדגם שהוא בדיוק מה שאת רוצה. אני מבטיחה להמחיש לך הכי טוב וקרוב שניתן איך השמלה תראה כשתהיה תפורה במידה שלך ועם השינויים שאת רוצה.
האם יש לך גם שמלות צנועות/במידות גדולות?
מכיוון שהכל נעשה בתפירה אישית אז כמובן שניתן לתפור לכל מידה! וחלק מהשינויים שניתן לעשות בכל דגם הם כמובן גם להצניע אותו כך שיתאים לכלה דתיה. במהלך המדידה אציע מה שהכי יתאים ויחמיא לכל שינוי כזה בשמלות.
כמה זמן מראש כדאי להגיע להתרשם ולסגור על השמלה?
במידה והשמלה מושכרת מהקולקציה הקיימת ניתן גם עד 3 חודשים.
עיצוב שמלת כלה: סיו מגן אטלייה [/ כיתוב]
גם סיוון מגן, מעצבת אופנה עם ניסיון של שנים, משתפת אותנו בשאלות נפוצות של כלות בנוגע לבחירת השמלה ואת התשובות שלה עבורן:
כיצד מתבצע עיצוב אישי?
בפגישת ההתרשמות והייעוץ, המעצבת יושבת איתך ומתחילה לגבש את כל האלמנטים לשמלה בה הכלה רואה את עצמה. לפני הסקיצה הסופית מודדים כמה דגמים בשביל להבין מה הסילואט המחמיא, שאליו הכלה התחברה יותר, איזה בד, איזה אופי של תחרה השאיר על הכלה יותר רושם ומשם מסיימים את הסקיצה עם יותר פרטים וכך נוכל לראות את התוצר הסופי עוד לפני שנתחיל לעבוד.
עיצוב שמלת כלה: סיו מגן אטלייה [/ כיתוב]
אישית אני מעדיפה לאייר על פי גוף הכלה, זה לא קל לכולם לראות משהו שדמיינו בראש מוכן על הגוף, לכן לדעת לאייר ועל פי מידות שונות זה משהו שאסור לדלג עליו.